در روزهایی که سینمای نوپا , حالت قابل قبولی ندارد پخش سریالی با قضیه کودک ها از شبکهای سراسری و لبریز عمر نظیر شبکه دو , واقعه مبارکی است . شبکهای که بیشتراز از دیگر شبکهها , همواره در زمان قدمت طولانی خویش , همراه نوجوان ها و خردسالان بوده و گرفتاری این تیم سنی از مسائلش محسوب میشده است .
سریال «از سرنوشت» که در قالب دو فصل بهصورت هر شبی روی آنتن شبکه دو رفت , گواه این گرفتاری مندی شبکه دوست . سریالی که به مورد خردسال ها بیسرپرست میپرداخت . ماجرا دو طفل بیسرپرست در بستر زمان , نمایشیشده بود و تعداد متعددی هنرپیشه توانمند و برنا نیز در آن حضور داشتند . درواقع تماشاچی «از سرنوشت» , آخر و عاقبت این دو نوپا را از کودکی تا نوجوانی و جوانی به نظاره مینشست .
نکته دارای اهمیت این است که فعالیت در رابطه کودک ها و با خردسالان , هر دو مشقت بار اما دیدنی است . سوژهای که محورش , خردسال ها باشند طبعاً نیز بعد ها گوناگون روانشناسی و جامعهشناسی دارااست و نیز به کارگیری از کودک ها در قالب هنرپیشه , کاربلدی و وقار یگانه گروه تولید کننده را طلب مینماید . نکته دیدنی دیگر در رابطه از سرانجام , به همپیوستگی سریال باوجود دو فصلی بودن آن و کارگردانی گوناگون هر فصل بود .
فصل نخستین را محمدرضا خردمندان و فصل دوم را علیرضا بذرافشان کارگردانی کرده بودند . خردمندان که با ساخت فیلم سینمایی بیستویک روز سپس , نشان داده بود در حوزه ساخت فیلم در رابطه خردسال ها و نوجوان ها , پیروز است ; بهخوبی از پس ساخت فصل اولیه برآمده بود . فصلی که در آن , شاهد دوران کودکی هاشم و سهراب بودیم . فصل دوم را نیز علیرضا بذرافشانی ساخته بود که سوابق نوشتن و ساخت اثرها جذاب فراوانی در تلویزیون دارااست . وی با نوشتن فیلمنامه سریالهایی نظیر خط قرمز رنگ و تب سرد بهخوبی نشان داده بود که فضای جوان ها را میشناسد . وی با این تجربه , فصل نوجوانی و جوانی سهراب و هاشم را ساخت .
نکته جالبتوجه از سرانجام , تنوع بازیگران بود . در فصل نخستین شاهد حضور بازیگرانی نظیر پوریا پور سرخ , مجید واشقانی , لیلا بلوکات , حبیب دهقان نسب و حسین پاکدل بودیم . در فصل دوم نیز هنرنمایی بازیگرانی مانند علیرضا رای ها , شبنم فرشاد جو , مائده طهماسبی , سید مهرداد ضیایی و فریبا نادری را دیدیم . بازیگران سهراب و هاشم در فصل کودکی , راستین عزیز پور و امیررضا فرامرزی بودند که در فصل دوم , دارا حیایی و کیسان دیباج بهجای آنان , جوانی هاشم و سهراب را بازی کردند .
بازی دارا حیایی , پسر امین حیایی دراین سریال , منجر شد تا این هنرپیشه برنا , بیشتر از فیلم شعلهور حمید نعمتالله به دیده بیاید . همینطور حضور پر رنگ تعداد متعددی هنرپیشه قادر و منتخب عمل نشان میدهد نیز فیلمنامه , آنانرا برای بازی قانع کرده و نیز فضای کاری .
فصلبهفصل و نصیب به نصیب از آخر و عاقبت بر میزان مخاطبان این سریال افزوده می شد . علت این داستان را میتوان پافشاری مسئولان پخش شبکه دو بر پخش منظم و رمز ساعت این سریال دانست . تمام شصت نصیب این دو فصل , راز ساعت ۲۱ : ۳۰ روی آنتن شبکه دو می رفت و به این ترتیب شاهد قراری نانوشته در میان شبکه دو و مخاطبانش بودیم . با چنین پشتوانهای , سریال از آخر و عاقبت در مسیر ساخت فصل سوم این شرکت جایدارد . فصلی که به گفته تهیهکنندهاش از دو فصل پیشین , فراز و نشیب بیشتری خواهد داشت .
مسیری که نشان میدهد مسئولان شبکه دو کماکان برساخت سریالهایی با محوریت نوجوان ها تأکید دارا هستند . موفقیت فیلم خورشید مجید مجیدی در فستیوال فیلم فجر که به زمینه خردسالان فعالیت میپرداخت و استقبال مخاطبان از سریال از آخر و عاقبت گواه این ادعاست که حوزه نوجوان ها و خردسالان , حوزه دشوار , البته گیرایی برای ساخت اثر ها نمایشی است .